Muskeljentene

Muskeljentene

Om Bloggen

Motiverende, inspirerende blogg for deg som ønsker livsstilsråd om trening og helse.


🔵 Mandag? sjekk disse tøffe damene;)

TreningPosted by Maria Høili Mon, October 26, 2015 15:37:46
Hei, god 🔵 mandag;) tenkte å snakke litt om tøffe damer i dag. Disse damene er faktisk tøffe;) jeg begynnte dagen som jeg som regel gjør, med å stå opp kl 06.00 spise frokost med familien og kjøre i barnehage og på skole.Etterfulgt ;siden det er veldig praktisk logestikkmessig tar jeg treningsøkter som regel kl 10. Mandager er det Hero økter på Sandvika . Da skjønner man ut av navet at dette er vondt😁 i dag hadde vi tunge markløft,handstand pushups og chest to bar;)Ja, sånn er det som regel når jeg tar chest to bar;) vi hadde sirkeltrening bestående av AMRAP 25 min 💥11 chest to bar 💥2 markløft 85 kg 💥10 handstand push ups. Det er som du tror;) chest to bar er ikke vanlig pull ups, du må dra deg helt opp til brystet og det er høyt💪 Handstand push ups, står du på hode oppetter en vegg og dytter hele kroppsvekten opp og ned💥 men du tror kankje ikke at du klarer det? Eller ? Se på disse råskinna; Kristina er gravid i 7 mnd🙅er på trening opp til 5 ganger i uken🙏er hun ikke flott;) Victoria har nettopp født og trente helt frem til vanne gikk👍 råskinn av noen damer;) Det værste er at de er bedre en meg teknisk, noe jeg liker dårlig siden jeg er et konkuranse menneske😂neida, all kredd til disse. Sporty spice lenge leve;) det Ble 110 chest to bar pull ups, 16 markløft og 99 handstand push ups på meg i dag!Crossfit er for alle ;) ha en flott mandag super folket;) Klem fra Maria  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post23

Super Søndag:)

TreningPosted by Maria Høili Sun, October 25, 2015 20:54:40
Hei og god søndag kveld.

Nå tenker jeg dere er motivert til å trene eller? Neida, man skal vel la hviledagen være hellig, eller helligdagen være hvile...haha, eller noe sånn.:)
Jeg derimot har IKKE hvilt i dag for å si det pent.


Fikk min fine mamma og stefar til å passe barna i dag, så jeg og Edvard skulle kose oss litt.:) kose seg litt for oss betyr å dra på trening alene og det gjore vi.

Vi kjørte en økt(sirkeltrening) bestående av AMRAP(as many rounds as possible) in 25 min:

* 15 Thrusters 30 kg for dame og 43 kg for mann
* 10 toes to bar
* 15 wallballs
* 2 rope climbsNå tenker du sikkert at vi er gale? og svaret er ja, det er vi. jeg er gul og blå over hele kroppen etter tauklatring:-) men igjennom gikk det, nesten 5 runder:)

Så ble vi oppringt av naboen, når jeg var midt i mitt andre sett med knebøy om at det var Alpakka fødsel pågang. SÅ vi slang oss i bilen og kjørte hjem. Og der ventet en liten nydelig beige gutt på oss:)
Etter dette dro vi til min mamma for å spise hjemmelaget suppe:) det er så fantastisk godt nå på høsten.Koselig med familie, min bror og hans familie var der;) og min lille søster❤️

Så dro jeg og min eldste sønn på kino og avsluttet denne perfekte dagen. Håper alle har hatt en fantastisk helg.Vi snakkes i morgen:)


Maria  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post21

Feriekilo?

TreningPosted by Silje Tønnesen Fri, October 23, 2015 16:42:27
I skrivende stund befinner jeg meg nå i Tyrkia. Uheldigvis tok vi med oss regnet fra Norge, og stod opp idag til en liten elv rennende inn på rommet.

Men men, det betyr kun mer tid til trening, shopping og masse god mat!

Når du er på ferie er det lett å tenke at "nå skal jeg slappe helt av og kose meg hele uka". Ja, shit så digg. Det er jo det man skal. Men alt nytes enda bedre med litt aktivitet i mellom slagene.

Det er så mye å gjøre. Enten du velger å gå en lang tur for å se deg rundt, løpe en tur, gjøre litt enkle øvelser på hotellrommet eller benytte seg av treningssenteret hvis man har tilgang til det.

Jeg tenkte derfor å gi noen tips til hvordan du kan legge opp dagene på ferie (noen hviledager er selvfølgelig veldig OK)

Dag 1: svømme 10 x 50 meter i bassenget


Dag 2: 5 runder

10 burpees

15 knebøy

20 situps

Dag 3: gåtur /løpetur

Dag 4: 2 runder

50 utfall

40 burpees

30 situps

20 pushups

10 knebøy

Dag 5:

Løp 3 km- hvert 2 minutt - stopp og ta 10 knebøy


Dag 6:

10 min:

Svøm 50 m

10 pushup

Dag 7:

30 hoppende utfall

30 Hollow rocks

30 box jumps

30 situps

30 jumping squats

30 rygghev

Ta en ferie med god samvittighet, det skal ikke så mye til😊


Silje ;)

  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post16

Bedre selvfølelse og sexliv?

TreningPosted by Maria Høili Wed, October 21, 2015 17:27:05

Heisann. God kveld.

Tenkte jeg skulle være en liten *icebreaker* og skrive om tema: Hvordan stramme opp underlivet ved hjelp av trening?. Ganske interessant for alle og en hver vil jeg tro:-)


Tenkte å komme med noen personlige erfaringer og råd og hva jeg har hørt generelt gjennom venninner og andre guttevenner rundt dette tema.

Myte eller sannhet?, alle er ikke like, fordi, det avhenger av alder,gener,anatomi og vedlikehold.

Jeg har en del erfaring, jeg er dame, 3 barnsmor og har opplevd kroppen med og uten trening.

Jeg kan komme med følgende sannhet, om man er flink og vedlikeholder seg selv ved hjelp av følgende trening vil det være en suksess hvertfall i senga:-)

Dette er oppstrammende øvelser jeg kan anbefale:

1. Hoppetau, enkle eller dobble.

2. Box Jumps, hopp på det du finner om du ikke har en crossfit box tilgjengelig, utebenker, trapper ol kan benyttes.

3. Utfall, forover eller bakover, etterhvert med vektstang.

4. Markløft.

5. Squats i alle varianter.

6. Cleans

7. Trusthers


Jeg kan signere på at det hjelper. Jeg har selv vært aktiv innenfor det meste, tennis,løping,sykkel,svømming.

Om du bare trener kardio blir du faktisk slapp, det er å aktivere bekkenmuskulaturen som er nøkkelen her.

Haha, du blir ikke bare bra, du blir bedre:-)

Velbekomme og god kveld til alle sammen:-)  • Comments(1)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post11

Squatclean for bedre rompe;)

TreningPosted by Maria Høili Tue, October 20, 2015 12:40:09
Heisann;) da tenkte jeg å skrive litt om dagens økt ; vi hadde 2x3 set med squat cleans i dag som en start, der man skulle bruke den tyngste vekt man klarer på 2x3 set. Jeg er ikke Spesiellt god i Olympiske løft men satt ny REC i dag, yheeyy;) 54 kg. I en squatclean skal man dra stangen fra gulvet og gå ned i en squat i vendingen og deretter dytte stangen og kroppen opp i en stående posisjon. Jeg synes personlig det værste er å komme under stangen i vendingen, mest psykisk. Men øvelse gjør mester;) Så etterfulgt av 4 runder så fort du klarer tidsmessig med ; 14 kettlebellswings 24 kg dame og 32 kg mann, 12 ringpush-ups og 10 frontsquats 40 kg dame og 60 kg mann. Min tid i dag var 10 min og 09 sek, jævlig tungt ;) "Courage is not having the strength to go on; it is going on when you don't have the strength."
-Theodore Roosevelt
Dere kan også følge meg på instagram ; mariahoili og på snapchat; prettysmooth
Ha en flott dag folkens;)

  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post9

Motivasjonsretning opp og frem.....

TreningPosted by Maria Høili Mon, October 19, 2015 18:51:55

Hei og god mandagskveld. Motivasjonsretning opp og frem….

Jeg tenkte jeg skulle snakke litt om mål i dag:)

Når man setter seg mål er det viktig at man planlegger riktig og tar alle faktorer i betraktning før man går i gang.

1.For det første er det viktig at målet er spesifikt, hva er det du konkret vil? Vil jeg ned 10 kg,vil jeg løfte 50 kg over hodet, eller vil jeg se ut som jeg gjorde da jeg var 20 år? osv

2. Målet må være målbart, det betyr at du må vite når du har nådd målet ditt. Du må se, høre eller føle når du er der. Hvor skal jeg egentlig og hvordan vet jeg at jeg er der?

3. Målet må være attraktivt, altså viktig nok for deg i forhold til eventuelle kryssmål / verdier som vil oppstå. Og være det du virkelig vil og ikke et middel til å oppnå et annet eller bakenforliggende mål.

4.Målet må være realistisk, om man prøver og feiler mange ganger vil man stoppe og prøve til slutt og konkludere med at dette bare ikke ligger for meg. Hovedproblemet er som regel at målene er urealistisk høye i forhold til hva man har mulighet til å oppnå. Setter man seg realistiske mål har man en mye bedre odds for å lykkes.

5. Målet må være tidsbestemt. Når vi setter oss mål tenker vi fremtid, det er viktig og tidfeste målet med en bestemt dag eller dato slik at det muliggjør og jobbe seg frem til denne dagen.

6.En viktig del av et velformulert mål er de vi kaller økologi. Økologi betyr at målet er helhetsorientert, riktig for hele personen og dens omgivelser.

7. Det siste vi må ta hensyn til er at måle må være formulert positivt, det vil si at vi lager oss til-motivasjoner og ikke fra motivasjoner. en til-motivasjon er at jeg eks trener for å få en bedre helse. du vil til noe positivt, en fra-motivasjon er eks jeg trener fordi jeg ikke vil være overvektig.


Håper det hjalp på motivasjonen.

Fortsatt fin kveld =)  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post7

Søndagskos

TreningPosted by Silje Tønnesen Sun, October 18, 2015 17:30:05
I dag er det søndag, og det betyr MOBILITET! Søndager er generelt en favorittdag på Crossfit Sandvika, både fordi det er fridag og fordi det er mye fjas og tull med alle herlige menneskene som dukker opp. Uansett form, folk med fylleangst eller kleinhet. Historier å dele, mye latter og selvfølgelig en del svette.

Knebøy stod på tapeten i dag, og da er det ekstremt viktig med gode forberedelser for kroppen. Dette innebærer - hvertfall for meg - å gjøre kroppen min klar til å takle mye vekt i riktige bevegelsesmønstre. Det finnes utallige måter å varme opp på, og det finnes mange øvelser å bryne seg på for å forbedre knebøyen sin. Men etter min oppfatning og erfaring, er det noen øvelser som er mer effektive enn andre.

Hoftestrekk (med eller uten strikk)
Dette er en av mine favoritter, som strekker godt på forsiden av låret, og stimulerer hofteleddsbøyerne godt. Press hoften godt frem, stram gjerne rumpa, og strekk overkroppen i motsatt retning av beinet du tøyer - for litt ekstra snacks.
Å være stram i hofteleddsbøyere er en veldig vanlig årsak til krumning i rygg under utførelsen av knebøy, og det kan gjøre det vanskeligere å aktivere rumpa hvis du er stram på forsiden.

Ankel med kettlebell
Denne øvelsen er helt genial for deg med dårlig ankelmobilitet. Ofte er man ikke klar over hvor mye ankelmobilitet faktisk har å si for en god posisjon av hofte og knær under knebøy. Bruk en strikk som vist på bildet, eller bare bruk kettlebellen - det er mer enn nok. Plasser en tung kettlebell på kneet, og press kneet fremover og til siden. Du kan gjerne heve hælen bittelitt i denne øvelsen, for å strekke ekstra godt på leggen.

"Smash" av hofte
Bruk en hard ball, og legg deg på siden av hofta som vist over. Her ligger det ofte mye grums og vondter som ikke skal være der. Hoftestabilisatorene spiller en viktig rolle i kontroll av bevegelsesbanen til knærne, og aktiveringen av rumpe/kjernemuskulatur. Sett derfor av tid til denne! Rull frem og tilbake og opp og ned. Det vil gjøre vondt for de fleste, men løsne opp i mye som kan gi problemer under knebøy.

Pigeonstretch
Dette er i hovedsak en bevegelighetsøvelse som tar på innsiden og utsiden av lår, samt rumpe. Legg beinet i en 90 graders vinkel foran deg, stram magen godt (vær rett i ryggen) og prøv å skyve hofta frem mens du lener deg litt fremover. En av mine favoritter når det kommer til tøying, og å forberede kroppen min på gode hoftebevegelser.

Det var ikke bare mobilitet og knebøy på planen i dag, i og med at jeg ønsket å svette litt ekstra. Når jeg ikke er helt sikker på hva jeg skal gjøre, setter jeg som regel opp EMOMs (each minute on the minute). Da tar jeg et visst antall repetisjoner av en øvelse, og hviler til neste minutt starter. Denne type trening anbefaler jeg på det sterkeste, hvis du er en av de med dårlig tid på trening, eller en av de som tar litt vel lange pauser mellom settene.

Jeg gjorde for eksempel dette i dag:
EMOM 8
Minutt 1: 8 tunge knebøy
Minutt 2: 8 Handstand pushups (strikt og kipping)

Samme drillen kjørte jeg med Toes to bar, cleans, pistols, pullups, good mornings og pushups.


Alt i alt ble det en bra dag på trening i dag, og litt kos med kjæresten mellom settene. Det er utrolig gøy og inspirerende å ha en kjæreste som trener med deg hver dag, og pusher deg til å bli bedre. Både som person og som atlet.


Han tok forresten PR i dag (han tar nye PR løft hver uke..) i Push jerk på 120 kg og Split jerk på 140 kg!. Stadig progresjon på denne karen, og han en stor motivasjon for meg. Ta en titt på instagrammen hans, hvis du lurer på hvordan løftene så ut - @Nicobilla.
Og hvis du ser gjennom videoene hans, kan dere også legge merke til en som skriker og hoier etter hvert løft.. Ingen tvil hvem som er hans største fan!

Håper dere har hatt en strålende dag dere og, og at dere har hatt en aktiv søndag. Enten i skog og mark, eller inne på et senter som meg.. Hehe.

Sjekk ut min instagram Siljemilie for mer inspirasjon og daglige oppdateringer.


  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post5

Det er utenfor komfortsonen du baner nye veier i det nevrologiske

TreningPosted by Maria Høili Sat, October 17, 2015 16:12:13
Lørdagstreningen er den desidert morsomste økten i uken;) Fordi, vi har teamwod hver lørdag kl 10. Om du kan tenke deg tilbake til gymtimene som barn der man skulle deles inn i lag og sammarbeide mot et felles mål,! oppvarmingene består alltid av god gammaldags felles oppvarming.Her har vi eks kanonball eller stolleken med ball;) noe som definitivt bringer frem barne i alle og enhver;) gøy gøy gøy;))) så etterfulgt av en felles teamwod bestående av 2 eller flere. I dag hadde vi en AMRAP på 28 min !!! Det er en relativ lang økt med høy intensitet. AMRAP står for As many rounds as possible in 28 min. Vi ble delt inn i lag av 4 og skulle jobbe effektivt på hver stasjon i 1 min før man byttet til neste og så neste osv, INGEN pauser;) Stasjonene fungerte som en type sirkeltrening der man teller antall repetisjoner man klarer på 1 min før man bytter til neste stasjon vi hadde ; kettlebell swings av 16 kg for dame 24 kg for mann, double unders (2 runder med hoppetau rundt før bena treffer bakken),ground to overhead med barbell(stang med vekter) 40 kg for dame og 60 kg for mann og mountein climbers, her står man på alle fire og sparker bena annhergang frem og tilbake mot magen .

As many reps as possible in 28 mins of: Resultat utrolig effektivt ;) bilde er svettedammen som ligger igjen på gulvet etter jeg har kommet meg på bena igjen...

Jeg teamet opp med 3 flotte damer og sammen hadde vi det supergøy og utrolig tøft på samme tid. Litt bilder fra dagen . Vi hadde et fantastisk oppmøte i dag med 30 tøffe kvinner og menn.
Da ønsker jeg alle en riktig god lørdag , vi ses i morgen ;)


  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post3
Next »