Muskeljentene

Muskeljentene

Om Bloggen

Motiverende, inspirerende blogg for deg som ønsker livsstilsråd om trening og helse.


Ny blogg

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Thu, November 05, 2015 13:56:47
Heija!

Da har jeg og startet for meg selv, og du kan følge meg videre på:

http://siljemilie.blogg.no/Her kommer jeg til å dele tips for bedre mobilitet og annen trening, skrive om mine treningsvaner og mine tanker og oppfatning av balanse i livet.

Blogges;)

- Silje Emilie Tønnesen  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post43

mariahoili.blogg.no

LivsstilPosted by Maria Høili Wed, November 04, 2015 21:49:55
Hei!

Jeg har nå byttet plattform og du vil finne min nye blogg på:

http://mariahoili.blogg.noHa en fantastisk kveld videre =)

Klem Maria

  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post42

Til eller Fra?

LivsstilPosted by Maria Høili Wed, November 04, 2015 14:45:36
Hei og god Onsdagsmiley hadde lyst til å snakke litt om motivasjons retninger i dag og legge ut dagens økt som alle burde klare om de gidder;) Til motivasjoner og Fra motivasjoner! Vi er alle forskjellige og bruker ulike virkemiddeler for å motivere oss selv; det mest virkefulle med dette er å bruke det strategisk for å motivere seg selv til å få til ting man vil men synes kan være litt slitsomt eller veldig slitsomt ! Alltid viktig å sette realistiske mål, har man for høye krav til deg selv vil man alltid feile og eller aldri bli fornøyd. Jeg brukte dette hver dag selv for å komme igang med treningen, som nå går på autopilot i mitt system og er en sann glede i hverdagen og ikke et ork som det er i førsten for de fleste. En typisk til motivert person , motiveres av ting han vil til, som eksempel ; hvorfor trener du? Jo, jeg trener for å bli sterkere mentalt,få en bedre fysikk,få overskudd og energi ! De motiveres av å bli en bedre utgave av seg selv, de vil frem til noe mer positivt og dras fremover mot målet! En typisk fra motivert person, motiveres av ting han vil bort ifra, eksempel; hvorfor trener du? Jeg trener fordi jeg ikke vil være tykk og dvask og uatraktiv. De vil bort ifra noe. Typisk lærdom for en hjerne som har vært utsatt for ting i fortiden og ikke vil tilbake til det. Sterke virkemidler for begge motivasjonstrategier er bilder med tekst, jeg legger eksempler med, dette minner din hjerne individuellt på hvorfor du skal nettopp dette akkurat nå. kjenner du deg igjen?
Dagens økt; kun kroppsvekt ;) 70 airsquads 60 situps 50 rygghev 40 burpees 30 pushups. Kos dere👏👏👏👏👏👏 Klem fra meg😘  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post41

Tilbakemelding eller ikke?

LivsstilPosted by Maria Høili Mon, November 02, 2015 20:30:46
Hei og god kveld.

Litt sent ute i dag, men det er vel lov siden det er mandag?:)

Kroppen er fortsatt litt i dvale etter lørdagens festligheter. Det er liksom aldri verdt det føles det som, men lærer man egentlig noen gang?Jeg begynte dagen i dag men en Hero økt, lærer heller aldri at jeg burde unngå mandags øktene:) De er egentlig alt for harde,haha. Jeg klarer alltid å gjennomføre da, sånn nogenlunde i alle fall.

I dag kjørte jeg:

As Many Rounds As Possible in 20 min ;

3 STRICTE CHEST TO BAR
3 STRICTE RING DIPS
4 HAND STAND PUSH UPS
8 KETTLEBELL SWINGS 24 KG

11 runder pluss 1 chest to bar fikk jeg til ila 20 min.

Svett gris ble det i alle fall.Ville snakke litt om Referanse i dag, om dere synes det blir for mye og fordøye så si ifra.

Man måler seg selv enten ut i fra indre referanse eller ekstern referanse.

Du kan lett finne ut om du er intern eller ekstern med å stille deg selv følgende spørsmål:

Hvordan vet jeg når jeg har gjort en god jobb?

Om man er internt referert vet man selv når man har gjort en god jobb.

Når man er eksternt referert er man avhengig av en tilbakemelding for å vite at man har gjort en god jobb.

Det aller mest heldige for en person er å være internt referert med ekstern sjekk, hvilket betyr at jeg vet selv at jeg har gjort en god jobb, men det er hyggelig at du også sier det.

I en hver kommunikasjon eller en oppgave situasjon måler vi oss selv etter dette.

Man kan lett bli misoppfattet som internt referert og muligens også sett på som en ego, men likevel er denne referansen viktig å ha i forhold til å stå støtt i seg selv. Meget sterke personligheter med masse meninger er internt refererte typer. Du har vanskeligheter for å ta imot beskjeder og tilpasse eller lære deg om du har andre meninger selv.

Personer med høy ekstern referanse vil du kanskje oppfatte som usikre typer, redd for å ta sjangser og ser hva andre sier og gjør før de handler selv. De er avhengig av oppmerksomhet utenfra og tilbakemeldinger. Du har lett for å tilpasse deg og liker og være lik andre for ikke å synes eller skille deg ut for mye i mengden.

Om man er enten det ene eller det andre kan man alltids endre seg om det er en hindring for deg selv.Det viktigste man kan ha i livet er å ha troen på seg selv, da vil man lykkes uansett;)

Ha en strålende kveld alle sammen:)


Klem Maria  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post38

Hva betyr balanse for deg?

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Mon, November 02, 2015 14:57:46
God ettermiddag, fintfolk!


Håper dere også har nytt av høstværet i dag? Det har i hvert fall jeg.


Jeg har oppdatert mye om balanse for tiden, og snapchaten min bugner av "balance" hashtagger. Dette som følge av godteri, pizza og boller.. Ja, på hverdager! Balanse er en veldig viktig verdi for meg, og som Maria la ut om i går, er alle forskjellige, og må finne sine viktigste verdier for å kunne ta valg som er riktige for seg selv.


Jeg har opp gjennom årene tenkt mye over hvor min plass er i livet. Hele tiden overanalyserer andres blikk og syn på meg, hvordan jeg skal kunne bli godt likt. Hvor passer jeg inn, hva vil jeg gjøre, hvordan vil jeg leve, hvem er jeg egentlig? Nei. Det er er spørsmål som ikke er veldig lett å svare på i dagens samfunn. Mange år med overanalyseringer og forvirrende tanker. År med psykologtimer og sykdom. alt som foregår i hodet mitt gjør meg ofte sliten, hvordan det er mulig å tenke så mye meningsløst og skape sin egen fantasiverden av negativitet og frykt.

Jeg har møtt mye motgang som barn, hatt spiseforstyrrelser i ungdomsårene, og depresjoner i senere år. Det har vært tøft og en ekstremt vanskelig tankegang å utvikle i ettertid. Men det har også vært med på å utforme den jeg er. Jeg har blitt sterk og modig, men jeg er også redd for mye som ikke er like tilsynelatende. Og jeg må trekke meg tilbake for å ikke la omverden komme for dypt innpå og ha en innflytelse på meg og mitt. Det er sånn jeg er.

Alle har en overflate og en fortid. Til syvende og sist har min fortid utformet den personen jeg er i dag. Jeg har funnet mine verdier, mine styrker og svakheter, og ikke minst min selvuhøytidelighet. En som ikke er altfor varsom på hva hun sier, og er direkte og ærlig. En som ikke bryr seg like mye om utseende som hun kanskje burde gjort til tider, og kanskje ikke spist like mye usunt. Men jeg har skjønt at det "riktige" ikke har lik betydning for alle, og for meg er balanse nøkkelen.

Når det kommer til bloggen, og det vi deler med dere, så skriver vi individuelt og subjektivt. Vi er tre svært ulike jenter med ganske ulike inspirasjonskilder og forskjellige verdier og forhold til kanskje trening og mat spesielt. Jeg spiser gjerne godteri, pizza og hamburger på hverdagene hvis dette byr seg, uten at jeg tenker noe på hvor mye jeg må trene for å bli "kvitt" dette. Jeg trives med litt ekstra fett på kroppen, og spiser og trener for prestasjon og for å bli bedre, sterkere.

Men vi er alle forskjellige, assosierer med ulike mennesker og historier, forholder oss bedre til en måte å kommunisere på enn andre. Søker motivasjon og støtte fra noen man kan kjenne seg igjen i, eller ser opp til. Og det er nettopp det jeg ville få frem gjennom dette innlegget. Vi er tre veldig ulike jenter, men trives godt i hverandres selskap. Vi har ulike meninger og verdier, men jobber mot samme mål- nemlig å motivere DERE!

Kanskje du motiveres mer av Maria enn meg, fordi hun har jobbet beinhardt for å få en kropp som er ganske så hardcore. Motiveres du mest av kosthold og gode, sunne tips om hvordan du kan leve en lettere hverdag, motiveres du mest sannsynlig av Nathalie. Kanskje motiveres du mer av meg. En som løfter tungt, spiser godteri og er lite høytidelig. Hvem vet?


Alt jeg vet er at når man først har funnet ut hvem man vil være, så stå for det 100%. Det er sjelden vare nå til dags, å møte noen som har 100% respekt for seg selv og sin personlighet, og tørre å stå frem med sine egne verdier og meninger. Jeg mener at dette er en mangel i samfunnet, og håper vi kan bidra til flere vinklinger og en kontrast til mainstreamen. Til og med innad i vår blogg.

Håper du ikke ble altfor lei av å lese om meg og mine tanker - for det er mange av dem. Men for meg er det et viktig budskap!

Ha en strålende høstdag videre, kom dere ut på tur i dag dere også!

xoxo Silje  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post36

Verdier!

LivsstilPosted by Maria Høili Sun, November 01, 2015 17:01:19
Hei og god Søndag.

Håper alle hadde en super kul og morsom dag i går. Jeg og min eks mann gikk fra hverandre i fjor og sammen har vi tre barn. I går feiret barna våre Halloween hos pappaen og jeg fikk tilsendt disse søte bildene som jeg hadde lyst til å dele med dere.

Jeg og Edvard dro på Bølgen for en voksen feiring i går og vi hadde det utrolig gøy med en morsom gjeng fra Bergen.


Tenkte å snakke litt om verdier i dag.

Dine verdier finner du enklest med å spørre deg selv; hva er det som er det aller viktigste for meg?
Verdier kan variere innen ulike tema, men det er det grunnleggende verdiene dine som gir våre tanker og handlinger rettning.

Mine mine viktigste verdier er:

* Ærlighet
* Rettferdighet
* Famile
* Helse
* Aktivitet
* Vekst

Jeg kan remse opp mange til, men de overnevnte er det som styrer mine tanker og handlinger.
Om du spør deg selv hva som er det viktigste for deg selv bevisstgjør du sinne ditt slik at det er enklere og forstå hvorfor du er som du er og hvorfor du reagerer som du gjør. Det er viktig at du vet at vi er alle bygd opp av variasjon og det som er viktig for meg er nødvendigvis ikke viktig for naboen. Men det er respekten for at vi har forskjellige verdier som er viktig for å unngå konflikter, Jo nærmer du er folk, desto flere like verdier har dere mest sannsynligvis, det er ikke tilfeldig at du velger de du velger rundt deg, det er fordi de berører ditt verdisystem.

Verdier er tillært og kan endres over tid. Fokuset ditt ligger der verdiene dine er.
Om man er opptatt av noe oppsøker hjerne dette helt ubevist for deg selv. Men har man et blokkering kan du endre dette med å skifte fokus. Du må først finne ut av hvorfor det er så viktig for deg og hvilken verdi som ligger i bunn?

Så da har dere noe å bruke kvelden på, skriv ned dine 5 viktigste verdier og sammenligne med partneren, der dere har ulike verdier, er det som regel disse som styrer årsaken til konflikter. Men å bli bevist på dette og respektere at dere er forskjellig gjør livet 1000 reiser enklere.Håper dere ble hakket klokere:)

Klem fra Maria
  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post35

Halloween

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Sat, October 31, 2015 19:13:30
God kveld alle små og store, skumle og flotte!

I dag er det halloween, og jeg har egentlig ikke noe veldig stort forhold til denne dagen, annet enn at jeg blir tom for godteri å gi ut til barna altfor fort. Tror jeg kompenserer fra noe i barndommen ved å kaste en håndfull til hver. Don`t judge, de elsker meg.

Annet enn det, er jo halloween dagen for festivitas med utkledning og voksendrikke. Skal si at jeg ikke har funnet ut hva jeg skal ha på meg i skrivende stund, men det kommer vel nå i takt med alkoholen jeg for øyeblikket inntar.
Uheldigvis fikk jeg ikke vært med på den eventen jeg hadde gledet meg mye til på Crossfiten, nemlig Halloween WOD (!). Hvor alle kler seg ut og trener så sminken renner ut over kostymet og bukseliner spjæler. Fytti, så mye gøy jeg gikk glipp av.
MEN! Hva er vel mer moro enn å trene alene? Jeu da.Jeg fikk i hvert fall drasset meg ned til Sandvika, tung i kroppen og sliten i hodet. Har ikke vært helt i form for tiden, så får bare finne meg i å være litt elefant.
Fikk gjort litt vektløfting, litt styrke og teknikk, og selvfølgelig en liten sirkel.
Den kan jeg faktisk tipse dere om, den er ganske enkel, men gir en real trening:

5 runder:
60 sek KB swings
60 sek KB skulderpress
60 sek KB utfall
60 sek romaskin
60 sek hvileØnsket å gi meg etter første runde, for å være helt ærlig. Men i den sporten her, og utifra mine mål, vet jeg at det er disse dagene man blir bedre på. Dagene man bare vil ligge ned og dø litt. Det er da du skal ta deg sammen, jobbe med mentaliteten og jobbe deg forbi hindringene. Da er det deilig å være ferdig skal jeg si deg!

Men nå må jeg faktisk drikke opp vinen, åpne champisen, og kaaanskje finne ut hva jeg skal ha på meg?

Dere må ha en skummel aften, så høres vi vel imorgen. Jeg tar turen på Crossfit Sandvika uansett form, bare for at dere skal få litt mobilitetsøvelser å bryne dere på. Fordi jeg er så sinnsykt snill.

PEACE! (Hippie er kanskje en idè?)  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post33

Den nakne sannhet!

LivsstilPosted by Maria Høili Sat, October 31, 2015 09:10:26
Hei god lørdag kjære lesere.

Vil komme med en skrekkelig oppdagelse jeg gjorde i forbindelse med fotoshooten jeg hadde sist uke.

Vi er alle angrepet av perfeknthet i alle kategorier,perfekt hud, hår, negler,sminke, kropp osv og de største bidragsyterens til dette er INSTAGRAM og FACEBOOK.

Jeg synes det er både skremmende og trist at man skal få dårlig selvbilde og alt for høy kroppsfokus av å sitte å skråle den ene perfekte etter den andre. MEN vi lever i en fiktiv verden full av løgner og bedrag. Det er vel en god nyhet for de fleste i grunn, med tanken på at det er faktisk ikke så perfekt som det fremstår.Med denne appen, kan du faktisk totalredigere deg selv! Da snakker jeg ikke bare om ansikt. Du kan fikse på kroppen også, i alle fasonger og høyder.

Det er faktisk det sykeste jeg har sett noen gang, nå kan alle lage en perfekt utgave av seg selv.

Synes det er greit og nevne for jeg vet hvor tøft det kan være særlig for unge mennesker som så lett blir påvirket av alt for høye utseendemessige krav.

Jeg har redigert meg selv som eksempel under:Med og uten rompe, dessverre for meg så har jeg ikke så stor rompe som jeg skulle ønsket, men sånn er livet, da får man gjøre noe med saken i den virkelige verden.
Jeg har selv møtt på folk på gata som redigerer bildene sine så mye at jeg faktisk har problemer med å kjenne de igjen. Synes det er synd at verden har blitt slik at man ikke er bra NOK for seg selv lenger. Istedenfor å skape seg bedre selvfølelse gjennom aktivitet og kosthold sitter man med redigerings knappen klar?

Synes denne utviklingen er meget skremmende og usunn. Håper det blir en slutt på galskapen snart.

KOS DERE i den virkelige verden i dag og ha en fantastisk kul Halloween.

klem fra Maria
  • Comments(4)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post32
Next »