Muskeljentene

Ny bloggLivsstil

Posted by Silje Tønnesen Thu, November 05, 2015 13:56:47

Heija!

Da har jeg og startet for meg selv, og du kan følge meg videre på:

http://siljemilie.blogg.no/


Blog image
Her kommer jeg til å dele tips for bedre mobilitet og annen trening, skrive om mine treningsvaner og mine tanker og oppfatning av balanse i livet.

Blogges;)

- Silje Emilie Tønnesenmariahoili.blogg.noLivsstil

Posted by Maria Høili Wed, November 04, 2015 21:49:55

Hei!

Jeg har nå byttet plattform og du vil finne min nye blogg på:

http://mariahoili.blogg.no

Blog image

Ha en fantastisk kveld videre =)

Klem Maria

Til eller Fra? Livsstil

Posted by Maria Høili Wed, November 04, 2015 14:45:36

Hei og god Onsdagsmiley hadde lyst til å snakke litt om motivasjons retninger i dag og legge ut dagens økt som alle burde klare om de gidder;) Blog imageTil motivasjoner og Fra motivasjoner! Vi er alle forskjellige og bruker ulike virkemiddeler for å motivere oss selv; det mest virkefulle med dette er å bruke det strategisk for å motivere seg selv til å få til ting man vil men synes kan være litt slitsomt eller veldig slitsomt ! Alltid viktig å sette realistiske mål, har man for høye krav til deg selv vil man alltid feile og eller aldri bli fornøyd. Jeg brukte dette hver dag selv for å komme igang med treningen, som nå går på autopilot i mitt system og er en sann glede i hverdagen og ikke et ork som det er i førsten for de fleste. Blog image En typisk til motivert person , motiveres av ting han vil til, som eksempel ; hvorfor trener du? Jo, jeg trener for å bli sterkere mentalt,få en bedre fysikk,få overskudd og energi ! De motiveres av å bli en bedre utgave av seg selv, de vil frem til noe mer positivt og dras fremover mot målet! Blog image En typisk fra motivert person, motiveres av ting han vil bort ifra, eksempel; hvorfor trener du? Jeg trener fordi jeg ikke vil være tykk og dvask og uatraktiv. De vil bort ifra noe. Typisk lærdom for en hjerne som har vært utsatt for ting i fortiden og ikke vil tilbake til det. Blog image Sterke virkemidler for begge motivasjonstrategier er bilder med tekst, jeg legger eksempler med, dette minner din hjerne individuellt på hvorfor du skal nettopp dette akkurat nå. kjenner du deg igjen?
Blog imageDagens økt; kun kroppsvekt ;) 70 airsquads 60 situps 50 rygghev 40 burpees 30 pushups. Kos dere👏👏👏👏👏👏 Klem fra meg😘Spicy laksHelse

Posted by Natalie Enåsen Alvarstein Tue, November 03, 2015 18:24:21

God tirsdagskveld! smiley

Et tips for å få i seg mer fisk er å variere mellom forskjellige måter å lage den på og forskjellige smaker. Fisk er utrolig viktig å spise for å få i seg tilstrekkelig med essensielle fettsyrer som omega- 3. Fisk inneholder også viktige proteiner, vitaminer og mineraler. Mitt favoritt fiskemåltid er ovnsstekt laksefilet med ingefær, hvitløk, chili og soyasaus. Ved siden av varierer jeg mellom villris eller fullkorns ris, og forskjellige typer grønnsaker. Grunnen til at jeg ofte velger villris er fordi den inneholder mer proteiner enn vanlig ris. Den inneholder også antioksidanter, jern og B- vitaminer.

Det du trenger til 1 person er:

- 1 laksefilet

- 1 liten bit ingefær

- 1 hvitløksfedd

- 1 Chili eller litt chilikrydder

- 2 ss soyasaus (den typen med redusert mengde salt)

- 1 dl Villris/fullkornsris

- Valgfrie grønnsaker. Jeg syns det er godt å bruke brokkoli, søtpotet og rødløk.


Kutt opp grønnsaker og legg i ildfast form sammen med laksefileten. Ingefær, hvitløk og chili finhakkes og drysses over laksen. Bruk litt extra virgin olivenolje i bunnen av formen slik at maten ikke skal brenne seg fast. Det er også godt å krydre med urtesalt og pepper. Hell til slutt ca 2 ss soyasaus over laksen og grønnsakene.

Alt unntatt risen stekes i ildfast form i ovn på 200 grader i ca 10- 15 min. Jeg pleier å ta formen ut av ovnen når ingefæren og hvitløken ser gylden ut. Grønnsakene vil bli crispy og litt harde når de stekes så kort som 10- 15 min. Om du foretrekker de helt gjennomstekte kan du steke grønnsakene litt lenger enn fisken. Server gjerne med en liten spiseskje med creme fraiche. Bon appetit!

Blog image
Ha en fin kveld! smiley

- NatalieDette spiser jeg:)Helse

Posted by Maria Høili Tue, November 03, 2015 09:55:10

Hei alle sammen.

Blog image

Mange har spurt derfor tenker jeg å dele hva jeg spiser på en typisk vanlig dag. Man er hva man spiser og dette er ingen ny viten. Man skal være pen på begge sider av kroppen og innsiden reflekterer utsiden, energi og holdning.

Blog image


Jeg synes det er utrolig viktig å ha prosedyre på matvanene mine og det holder sinnet og kroppen min i sjakk hele dagen, jeg slipper og bli sur og lei og ikke minst sulten. For å være sulten er det værste som finnes synes jeg.
Jeg vil legge til at jeg neste alltid velge økologisk mat om jeg har mulighet.

Jeg begynne neste alltid dagen:


* Kl 06.30 Frokost: En sort brødskive(danskebrød) med 3 stekte egg og en hel avokado.
* Kl 09.00 Mellom måltid :Proteinshake og bar.
* Kl 12.00 lunsj: 1 sandwich spicy tunfisk og en stor smoothie.
* Kl 15.00 Bar/ frukt
* Kl 16.30 Middag, eksmpel ren kylling, fisk eller skalldyr med grønnsaker. Liker også å lage hjemmelagede supper der jeg koker kraftbein dagen i forveien og slenger opp i masse grønnsaker og gjerne kjøtt om du vil.
* Kl 19.30 Kvelds: Cottagecheese med bær,nøtter og honning.

Blog image

Jeg er veldig nøye med å kjøpe ren mat og passer på at det ikke er ferdigblandede ting som jeg ikke vet hva inneholder. Jeg teller aldri kalorier da jeg synes dette kan være skadelig på psyken og ikke minst matgleden.

Jeg skal heller ikke stikke under en stol at jeg er veldig glad i vin, så et glass vin blir det som regel når jeg lager middag. Ny forskning viser nemlig at vin kun har helsebringende effekter om man kombinerer det med trening, så vet dere det:)

Blog image
Ellers sverger jeg selvfølgelig til vårt eget 100% rene frukt og bær produkt Pretty Smooth. Du kan lese mer om dette her

Ha en strålende dag alle sammen.

Klem fra Maria.Tilbakemelding eller ikke?Livsstil

Posted by Maria Høili Mon, November 02, 2015 20:30:46

Hei og god kveld.

Litt sent ute i dag, men det er vel lov siden det er mandag?:)

Kroppen er fortsatt litt i dvale etter lørdagens festligheter. Det er liksom aldri verdt det føles det som, men lærer man egentlig noen gang?

Blog image

Jeg begynte dagen i dag men en Hero økt, lærer heller aldri at jeg burde unngå mandags øktene:) De er egentlig alt for harde,haha. Jeg klarer alltid å gjennomføre da, sånn nogenlunde i alle fall.

I dag kjørte jeg:

As Many Rounds As Possible in 20 min ;

3 STRICTE CHEST TO BAR
3 STRICTE RING DIPS
4 HAND STAND PUSH UPS
8 KETTLEBELL SWINGS 24 KG

11 runder pluss 1 chest to bar fikk jeg til ila 20 min.

Svett gris ble det i alle fall.

Blog image

Ville snakke litt om Referanse i dag, om dere synes det blir for mye og fordøye så si ifra.

Man måler seg selv enten ut i fra indre referanse eller ekstern referanse.

Du kan lett finne ut om du er intern eller ekstern med å stille deg selv følgende spørsmål:

Hvordan vet jeg når jeg har gjort en god jobb?

Om man er internt referert vet man selv når man har gjort en god jobb.

Når man er eksternt referert er man avhengig av en tilbakemelding for å vite at man har gjort en god jobb.

Det aller mest heldige for en person er å være internt referert med ekstern sjekk, hvilket betyr at jeg vet selv at jeg har gjort en god jobb, men det er hyggelig at du også sier det.

I en hver kommunikasjon eller en oppgave situasjon måler vi oss selv etter dette.

Man kan lett bli misoppfattet som internt referert og muligens også sett på som en ego, men likevel er denne referansen viktig å ha i forhold til å stå støtt i seg selv. Meget sterke personligheter med masse meninger er internt refererte typer. Du har vanskeligheter for å ta imot beskjeder og tilpasse eller lære deg om du har andre meninger selv.

Personer med høy ekstern referanse vil du kanskje oppfatte som usikre typer, redd for å ta sjangser og ser hva andre sier og gjør før de handler selv. De er avhengig av oppmerksomhet utenfra og tilbakemeldinger. Du har lett for å tilpasse deg og liker og være lik andre for ikke å synes eller skille deg ut for mye i mengden.

Om man er enten det ene eller det andre kan man alltids endre seg om det er en hindring for deg selv.

Blog image

Det viktigste man kan ha i livet er å ha troen på seg selv, da vil man lykkes uansett;)

Blog imageHa en strålende kveld alle sammen:)


Klem MariaTips til kjapp og næringsrik frokost!Helse

Posted by Natalie Enåsen Alvarstein Mon, November 02, 2015 18:52:02

God mandagskveld! smiley

Håper alle har hatt en fin start på uken. I dag vil jeg tipse dere om en kjapp, sunn og god frokost! Denne passer fint for dere som ikke har all verden av tid på morgenen.
Det du trenger er havregryn, soyamelk/mandelmelk og kokosflak/kokosmasse.
Havregryn er en vanlig frokost for mange, men ved å variere litt på smaker vil man ikke gå lei. Min favoritt nå for tiden er havregryn med kokos smak. Jeg bruker soyamelk eller mandelmelk da dette gir en god og søt smak, og da trenger man ikke å tilsette søtningsstoffer. Jeg bruker ca 100 g havregryn, 2 dl soyamelk/mandelmelk og 2 ss kokosmasse. (For de som ønsker å vite det inneholder denne porsjonen ca 540 kcal)

Blog image

Kroppen bruker lang tid på å fordøye havregryn, så den gir deg derfor en høy metthetsfølelse som varer lenge. Havregryn inneholder store mengder fiber og er rik på vitaminer og mineraler som vitamin B1, vitamin E, jern, sink magnesium og flere andre som er gunstige for helsen din. Enjoy!

Natalie smileyHva betyr balanse for deg?Livsstil

Posted by Silje Tønnesen Mon, November 02, 2015 14:57:46

God ettermiddag, fintfolk!


Håper dere også har nytt av høstværet i dag? Det har i hvert fall jeg.

Blog image

Jeg har oppdatert mye om balanse for tiden, og snapchaten min bugner av "balance" hashtagger. Dette som følge av godteri, pizza og boller.. Ja, på hverdager! Balanse er en veldig viktig verdi for meg, og som Maria la ut om i går, er alle forskjellige, og må finne sine viktigste verdier for å kunne ta valg som er riktige for seg selv.


Jeg har opp gjennom årene tenkt mye over hvor min plass er i livet. Hele tiden overanalyserer andres blikk og syn på meg, hvordan jeg skal kunne bli godt likt. Hvor passer jeg inn, hva vil jeg gjøre, hvordan vil jeg leve, hvem er jeg egentlig? Nei. Det er er spørsmål som ikke er veldig lett å svare på i dagens samfunn. Mange år med overanalyseringer og forvirrende tanker. År med psykologtimer og sykdom. alt som foregår i hodet mitt gjør meg ofte sliten, hvordan det er mulig å tenke så mye meningsløst og skape sin egen fantasiverden av negativitet og frykt.

Jeg har møtt mye motgang som barn, hatt spiseforstyrrelser i ungdomsårene, og depresjoner i senere år. Det har vært tøft og en ekstremt vanskelig tankegang å utvikle i ettertid. Men det har også vært med på å utforme den jeg er. Jeg har blitt sterk og modig, men jeg er også redd for mye som ikke er like tilsynelatende. Og jeg må trekke meg tilbake for å ikke la omverden komme for dypt innpå og ha en innflytelse på meg og mitt. Det er sånn jeg er.

Alle har en overflate og en fortid. Til syvende og sist har min fortid utformet den personen jeg er i dag. Jeg har funnet mine verdier, mine styrker og svakheter, og ikke minst min selvuhøytidelighet. En som ikke er altfor varsom på hva hun sier, og er direkte og ærlig. En som ikke bryr seg like mye om utseende som hun kanskje burde gjort til tider, og kanskje ikke spist like mye usunt. Men jeg har skjønt at det "riktige" ikke har lik betydning for alle, og for meg er balanse nøkkelen.

Blog image

Når det kommer til bloggen, og det vi deler med dere, så skriver vi individuelt og subjektivt. Vi er tre svært ulike jenter med ganske ulike inspirasjonskilder og forskjellige verdier og forhold til kanskje trening og mat spesielt. Jeg spiser gjerne godteri, pizza og hamburger på hverdagene hvis dette byr seg, uten at jeg tenker noe på hvor mye jeg må trene for å bli "kvitt" dette. Jeg trives med litt ekstra fett på kroppen, og spiser og trener for prestasjon og for å bli bedre, sterkere.

Men vi er alle forskjellige, assosierer med ulike mennesker og historier, forholder oss bedre til en måte å kommunisere på enn andre. Søker motivasjon og støtte fra noen man kan kjenne seg igjen i, eller ser opp til. Og det er nettopp det jeg ville få frem gjennom dette innlegget. Vi er tre veldig ulike jenter, men trives godt i hverandres selskap. Vi har ulike meninger og verdier, men jobber mot samme mål- nemlig å motivere DERE!

Kanskje du motiveres mer av Maria enn meg, fordi hun har jobbet beinhardt for å få en kropp som er ganske så hardcore. Motiveres du mest av kosthold og gode, sunne tips om hvordan du kan leve en lettere hverdag, motiveres du mest sannsynlig av Nathalie. Kanskje motiveres du mer av meg. En som løfter tungt, spiser godteri og er lite høytidelig. Hvem vet?


Alt jeg vet er at når man først har funnet ut hvem man vil være, så stå for det 100%. Det er sjelden vare nå til dags, å møte noen som har 100% respekt for seg selv og sin personlighet, og tørre å stå frem med sine egne verdier og meninger. Jeg mener at dette er en mangel i samfunnet, og håper vi kan bidra til flere vinklinger og en kontrast til mainstreamen. Til og med innad i vår blogg.

Håper du ikke ble altfor lei av å lese om meg og mine tanker - for det er mange av dem. Men for meg er det et viktig budskap!

Blog image

Ha en strålende høstdag videre, kom dere ut på tur i dag dere også!

xoxo Silje