Muskeljentene

Muskeljentene

Om Bloggen

Motiverende, inspirerende blogg for deg som ønsker livsstilsråd om trening og helse.


When life gives you lemons

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Tue, October 27, 2015 16:14:00
Hei og god tirsdag! smiley

På søndag ble dere tipset om fem tiltak man kan gjøre for å fremme en sunnere hverdag. Et av tipsene var å drikke vann med sitron. Jeg tenkte det var verdt å nevne hvorfor sitronvann er bra og på hvilken måte (man tror/påstår) det fungerer.

Det anbefales at man drikker det på morgenen før frokost. Personlig drikker jeg sitronvann opptil flere ganger om dagen. Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann for at temperaturen skal være drikkbar. Tilsett saften fra en halv sitron og drikk på tom mage.


Her er noen av de positive helseeffektene ved sitronvann:

* Kan fremme vekttap fordi det inneholder en type fiber kalt pektin som bidrar til å dempe sultfølelsen og øke metthetsfølelsen. Sitron har alkaliske/basiske egenskaper og man påstår at det er lettere for individer med et basisk kosthold å gå ned i vekt.

* Styrker immunforsvaret på grunn av et høyt innhold av vitamin C, kalium, kalsium og magnesium.

* Kan bidra til å balansere pH-verdien i kroppen på grunn av sine basiske egenskaper som oppstår når sitron blir fordøyd. Mye usunn mat kan føre til et surt miljø i kroppen vår og sitron kan være med på å gjøre miljøet mer basisk.

* Gir bedre hud på grunn høyt innhold av vitamin C. Etter mine personlige erfaringer burde du drikke sitronvann hver morgen, og etter en uke vil du se en forskjell på huden din.

* Demper oppblåsthet ved å bidra til å rense ut avfallsstoffer i tarmene. Å starte dagen med varmt vann får også tarmene til å ”kickstarte” fordøyelsen. Sitronsaften kan også være med på å trigge leverens galleproduksjon som bidrar til fettforbrenning.

Det å få i seg frukt er uansett gunstig for kroppen og drikker du en del sitronvann bidrar det til at du får i deg dine "5 om dagen". Personlig syns jeg sitronvann er en god erstatning for annen smaksholdig drikke og en god måte å få i seg væske, vitaminer og mineraler. Prøv det!

Natalie
  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post25