Muskeljentene

Muskeljentene

Om Bloggen

Motiverende, inspirerende blogg for deg som ønsker livsstilsråd om trening og helse.


Ny blogg

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Thu, November 05, 2015 13:56:47
Heija!

Da har jeg og startet for meg selv, og du kan følge meg videre på:

http://siljemilie.blogg.no/Her kommer jeg til å dele tips for bedre mobilitet og annen trening, skrive om mine treningsvaner og mine tanker og oppfatning av balanse i livet.

Blogges;)

- Silje Emilie Tønnesen  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post43

Hva betyr balanse for deg?

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Mon, November 02, 2015 14:57:46
God ettermiddag, fintfolk!


Håper dere også har nytt av høstværet i dag? Det har i hvert fall jeg.


Jeg har oppdatert mye om balanse for tiden, og snapchaten min bugner av "balance" hashtagger. Dette som følge av godteri, pizza og boller.. Ja, på hverdager! Balanse er en veldig viktig verdi for meg, og som Maria la ut om i går, er alle forskjellige, og må finne sine viktigste verdier for å kunne ta valg som er riktige for seg selv.


Jeg har opp gjennom årene tenkt mye over hvor min plass er i livet. Hele tiden overanalyserer andres blikk og syn på meg, hvordan jeg skal kunne bli godt likt. Hvor passer jeg inn, hva vil jeg gjøre, hvordan vil jeg leve, hvem er jeg egentlig? Nei. Det er er spørsmål som ikke er veldig lett å svare på i dagens samfunn. Mange år med overanalyseringer og forvirrende tanker. År med psykologtimer og sykdom. alt som foregår i hodet mitt gjør meg ofte sliten, hvordan det er mulig å tenke så mye meningsløst og skape sin egen fantasiverden av negativitet og frykt.

Jeg har møtt mye motgang som barn, hatt spiseforstyrrelser i ungdomsårene, og depresjoner i senere år. Det har vært tøft og en ekstremt vanskelig tankegang å utvikle i ettertid. Men det har også vært med på å utforme den jeg er. Jeg har blitt sterk og modig, men jeg er også redd for mye som ikke er like tilsynelatende. Og jeg må trekke meg tilbake for å ikke la omverden komme for dypt innpå og ha en innflytelse på meg og mitt. Det er sånn jeg er.

Alle har en overflate og en fortid. Til syvende og sist har min fortid utformet den personen jeg er i dag. Jeg har funnet mine verdier, mine styrker og svakheter, og ikke minst min selvuhøytidelighet. En som ikke er altfor varsom på hva hun sier, og er direkte og ærlig. En som ikke bryr seg like mye om utseende som hun kanskje burde gjort til tider, og kanskje ikke spist like mye usunt. Men jeg har skjønt at det "riktige" ikke har lik betydning for alle, og for meg er balanse nøkkelen.

Når det kommer til bloggen, og det vi deler med dere, så skriver vi individuelt og subjektivt. Vi er tre svært ulike jenter med ganske ulike inspirasjonskilder og forskjellige verdier og forhold til kanskje trening og mat spesielt. Jeg spiser gjerne godteri, pizza og hamburger på hverdagene hvis dette byr seg, uten at jeg tenker noe på hvor mye jeg må trene for å bli "kvitt" dette. Jeg trives med litt ekstra fett på kroppen, og spiser og trener for prestasjon og for å bli bedre, sterkere.

Men vi er alle forskjellige, assosierer med ulike mennesker og historier, forholder oss bedre til en måte å kommunisere på enn andre. Søker motivasjon og støtte fra noen man kan kjenne seg igjen i, eller ser opp til. Og det er nettopp det jeg ville få frem gjennom dette innlegget. Vi er tre veldig ulike jenter, men trives godt i hverandres selskap. Vi har ulike meninger og verdier, men jobber mot samme mål- nemlig å motivere DERE!

Kanskje du motiveres mer av Maria enn meg, fordi hun har jobbet beinhardt for å få en kropp som er ganske så hardcore. Motiveres du mest av kosthold og gode, sunne tips om hvordan du kan leve en lettere hverdag, motiveres du mest sannsynlig av Nathalie. Kanskje motiveres du mer av meg. En som løfter tungt, spiser godteri og er lite høytidelig. Hvem vet?


Alt jeg vet er at når man først har funnet ut hvem man vil være, så stå for det 100%. Det er sjelden vare nå til dags, å møte noen som har 100% respekt for seg selv og sin personlighet, og tørre å stå frem med sine egne verdier og meninger. Jeg mener at dette er en mangel i samfunnet, og håper vi kan bidra til flere vinklinger og en kontrast til mainstreamen. Til og med innad i vår blogg.

Håper du ikke ble altfor lei av å lese om meg og mine tanker - for det er mange av dem. Men for meg er det et viktig budskap!

Ha en strålende høstdag videre, kom dere ut på tur i dag dere også!

xoxo Silje  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post36

Halloween

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Sat, October 31, 2015 19:13:30
God kveld alle små og store, skumle og flotte!

I dag er det halloween, og jeg har egentlig ikke noe veldig stort forhold til denne dagen, annet enn at jeg blir tom for godteri å gi ut til barna altfor fort. Tror jeg kompenserer fra noe i barndommen ved å kaste en håndfull til hver. Don`t judge, de elsker meg.

Annet enn det, er jo halloween dagen for festivitas med utkledning og voksendrikke. Skal si at jeg ikke har funnet ut hva jeg skal ha på meg i skrivende stund, men det kommer vel nå i takt med alkoholen jeg for øyeblikket inntar.
Uheldigvis fikk jeg ikke vært med på den eventen jeg hadde gledet meg mye til på Crossfiten, nemlig Halloween WOD (!). Hvor alle kler seg ut og trener så sminken renner ut over kostymet og bukseliner spjæler. Fytti, så mye gøy jeg gikk glipp av.
MEN! Hva er vel mer moro enn å trene alene? Jeu da.Jeg fikk i hvert fall drasset meg ned til Sandvika, tung i kroppen og sliten i hodet. Har ikke vært helt i form for tiden, så får bare finne meg i å være litt elefant.
Fikk gjort litt vektløfting, litt styrke og teknikk, og selvfølgelig en liten sirkel.
Den kan jeg faktisk tipse dere om, den er ganske enkel, men gir en real trening:

5 runder:
60 sek KB swings
60 sek KB skulderpress
60 sek KB utfall
60 sek romaskin
60 sek hvileØnsket å gi meg etter første runde, for å være helt ærlig. Men i den sporten her, og utifra mine mål, vet jeg at det er disse dagene man blir bedre på. Dagene man bare vil ligge ned og dø litt. Det er da du skal ta deg sammen, jobbe med mentaliteten og jobbe deg forbi hindringene. Da er det deilig å være ferdig skal jeg si deg!

Men nå må jeg faktisk drikke opp vinen, åpne champisen, og kaaanskje finne ut hva jeg skal ha på meg?

Dere må ha en skummel aften, så høres vi vel imorgen. Jeg tar turen på Crossfit Sandvika uansett form, bare for at dere skal få litt mobilitetsøvelser å bryne dere på. Fordi jeg er så sinnsykt snill.

PEACE! (Hippie er kanskje en idè?)  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post33

Resultatet av feriefråtsing?

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Wed, October 28, 2015 06:03:38
God onsdagsmorgen :)Da var vi hjemme fra vår regnfylte ferie. Jeg har aldri sett så mye lyn på en uke før.. Og aldri blitt så redd for at rommet jeg har ligget på faktisk eksploderte. Det var heldigvis kun "bare" torden. Kan tro jeg nærmest tissa på meg i søvne ja!

Vi dro i går fra strålende vær, noe vi hadde fått nyte hele 6 timer i løpet av ferien. Det var veldig bittersweet å sitte på frokosten og sole seg etter en uke med helvetesvær, for dermed å pakke og dra hjem til kalde Norge.

Men likevel var det litt på tide å komme seg hjem, tilbake til litt rutiner, både i forhold til kosthold og trening spesielt! Vel og merke skal jeg ærlig innrømme at jeg er en sterk tilhenger av balanse, og alt med måte. Det er viktig å kunne kose seg, skeie ut litt - kanskje legge på seg littegrann? Hehe..
Men til syvende og sist handler det om det generelle livsstilen, og hvilke valg vi gjør til vanlig. Så selv om Nico og jeg kanskje fråtset litt og koste oss, så faller vi fort tilbake til vanlige rutiner igjen.
Det er nødvendig at man ikke stresser og bekymrer seg for vekten og kroppen til et hvert tidspunkt. Helårskroppen er et glimrende begrep, og det vil kun gagne deg å gi deg selv litt slingringsmonn i ny og ne :)

Nå er vi "heldige" i den forstand at vi lever og ånder for trening, så ikke ulikt oss dro vi så og si rett fra flyplassen og på Crossfit! Skal ikke si at jeg var supergira og i veldig god form... Men skal si det var deilig å komme seg i gang igjen.

I Tyrkia var det et lite treningsrom vi kunne bruke, så det ble et par styrkeøkter og litt kroppsvekt sirkeltrening på gresset utenfor hotellet. På treningsrommet kjørte vi blant annet frontbøy (med en rusten vektstang som ble brukt til benkpress), utfall, skulderpress og liggende pullups til stang.
Nico lot ingen av vektene være igjen til andre

Jeg kjørte også en liten WOD blant annet:

3 runder:

400 m løp

20 pushups

20 situps

20 utfall

Direkte over til EMOM 5 (each minute on the minute):

10 burpees med 10 kg plate

Og til slutt:

Tabata (20 sek arbeid/10 sek pause x 8)

Planke med vekt på ryggen

(Kan bli greit sliten om man bare er litt kreativ)

Gårsdagens økt derimot.. Litt tyngre vekter og litt mer action. Det ble syrefest hvertfall!

Først:
3x3 tunge knebøy, og deretter:

- 21 squatcleans

- 400 løp

- 15 squatcleans

- 400 m løp

- 9 squatcleans

Bilde fra Oslo Complete Competition i September

Jeg kommer til å legge ut et innlegg om vektløfting og disse øvelsene som kanskje ikke er så kjent for alle. Men de er krevende, og dritkule - synes i hvert fall jeg. Det er også ekstremt god trening!

I dag blir det vel en økt til på Crossfiten, og mye mobilisering ettersom at det ble litt for lite av det på ferien. Så dere skal ikke se bortifra at det blir en liten oppdatering med nye mobilitetsøvelser snart!

Ha en strålende dag i kalde, fine Norge folkens! Og husk; litt bevegelse er bedre enn ingenting.  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post26

Feriekilo?

TreningPosted by Silje Tønnesen Fri, October 23, 2015 16:42:27
I skrivende stund befinner jeg meg nå i Tyrkia. Uheldigvis tok vi med oss regnet fra Norge, og stod opp idag til en liten elv rennende inn på rommet.

Men men, det betyr kun mer tid til trening, shopping og masse god mat!

Når du er på ferie er det lett å tenke at "nå skal jeg slappe helt av og kose meg hele uka". Ja, shit så digg. Det er jo det man skal. Men alt nytes enda bedre med litt aktivitet i mellom slagene.

Det er så mye å gjøre. Enten du velger å gå en lang tur for å se deg rundt, løpe en tur, gjøre litt enkle øvelser på hotellrommet eller benytte seg av treningssenteret hvis man har tilgang til det.

Jeg tenkte derfor å gi noen tips til hvordan du kan legge opp dagene på ferie (noen hviledager er selvfølgelig veldig OK)

Dag 1: svømme 10 x 50 meter i bassenget


Dag 2: 5 runder

10 burpees

15 knebøy

20 situps

Dag 3: gåtur /løpetur

Dag 4: 2 runder

50 utfall

40 burpees

30 situps

20 pushups

10 knebøy

Dag 5:

Løp 3 km- hvert 2 minutt - stopp og ta 10 knebøy


Dag 6:

10 min:

Svøm 50 m

10 pushup

Dag 7:

30 hoppende utfall

30 Hollow rocks

30 box jumps

30 situps

30 jumping squats

30 rygghev

Ta en ferie med god samvittighet, det skal ikke så mye til😊


Silje ;)

  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post16

En tøff fortid kan inspirere

LivsstilPosted by Silje Tønnesen Mon, October 19, 2015 07:48:22

Da var det mandag igjen, og ny uke med nye erfaringer og mer inspirasjon og hente. Jeg sitter her nå med min eminente frokost - bacon og egg - og en kanne med kaffe som går ned på høykant. Hver dag består av noenlunde samme frokost, men jeg er også en "sucker" for cottage cheese med masse digg oppi!(peanøttsmør..)

Nå er jeg snart klar til å hoppe i bilen og kjøre til jobb på Mykje Meir i Asker. Her jobber jeg som Personlig Trener, og har akkurat startet opp på nytt senter. Det er en ganske annerledes setting i forhold ti det jeg er vandt med, hvor det er kun PT kunder som får trene på senteret. Det er i og for seg en tilvenningssak, men jeg må si at jeg trives godt med det.

Jeg har vært Personlig Trener i snart to år nå, og hverdagen ser stort sett lik ut. Det blir jobbing på morgenen, trening midt på dagen, og jobbing på kvelden. Det er altså et yrke som krever mye fleksibilitet og mye jobb utenfor vanlige arbeidstimer. Og i og med at jeg får den tiden på dagen til å trene, så er jeg fornøyd koste hva det koste vil.


I tillegg til å være ansatt som PT, som nevnt tidligere, har jeg også startet opp mitt eget foretak - Mobilitymuscle. Gjennom foretaket tar jeg jobber som workshops, bedriftstimer, bootcamp, setter opp treningsplan.. Ja, det aller meste innen trening og helse. Navnet er litt selvskrevent, sett utifra det faktum at mobilitet er det jeg ønsker å belyse mest når det kommer til å bli generelt bedre i trening, og i tillegg få maksimalt ut av den kraften en kan utvikle gjennom lstyrketrening. Samtidig er mangel på mobilitet en av de vanligste grunnene til dårlig nakke, hodepine, vondter i hofter og ledd osv.

Derfor kommer dere nok til å lese mye om mine tips til dere, hvordan dere kan forbedre ulike styrkeøvelser og hva dere må disponere av tid til dette, i forhold til treningen i seg selv.

Personlig foretrekker jeg å gjøre mobilitet hver dag, og finne nye vonde punkter og strekker som jeg trenger å jobbe med. Mange av kundene mine kaller meg en sadist på grunn av mitt håndverk med kroppen deres.. Haha. Men jeg må da også fremheve at dette er noe jeg utsetter meg selv for hver eneste dag, og mitt mål er at andre skal kunne kjenne på den "gode smerten" av å forbedre bevegelsmønstre.

Jeg har alltid vært veldig aktiv, og drevet med håndball og styrketrening (samt "gruppetimefaser" og mindre aktive faser).. Men det har ikke alltid vært "Sterke Silje". Det har også vært en veldig svak Silje, en person som har vært helt i bunn, og bygget seg opp igjen fra scratch. For noen år tilbake ble jeg nemlig diagnostisert med Anorexia Nervosa, og veide nærmere 40 kg på mitt verste. I dag veier jeg 65 kg, stolt av min egen kropp og fremgang, og ikke minst stolt av den tålmodigheten og styrken det har krevd for å komme seg ut av det helvete.


Det er en av de største grunnene til at jeg ønsker å inspirere og motivere andre, både gjennom PT jobben, men også gjennom sosiale medier. For jeg vet hvordan det er å føle seg fortapt, føle at man mister motivasjon, eller rett og slett går på veggen. Derfor håper og ønsker jeg å kunne gi styrke og kunnskap til dere, om dere trenger eller ei, til å aldri gi opp. Vi er sterkere enn vi tror, og gjennom litt motgang vokser man sterkere og mer erfaren.

Jeg gleder meg til å ha dere med på reisen gjennom vårt liv videre, som treningsentusiaster og inspiratorer. Vi har begge en fortid som har vært tung og vanskelig, og sitter derfor med mye erfaring og råd for fremgang og ikke minst sunnere veier og velge.
Det er mange veier å ta her i livet, og noen ganger trenger man bare en liten dytt i riktig retning.  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post6

Søndagskos

TreningPosted by Silje Tønnesen Sun, October 18, 2015 17:30:05
I dag er det søndag, og det betyr MOBILITET! Søndager er generelt en favorittdag på Crossfit Sandvika, både fordi det er fridag og fordi det er mye fjas og tull med alle herlige menneskene som dukker opp. Uansett form, folk med fylleangst eller kleinhet. Historier å dele, mye latter og selvfølgelig en del svette.

Knebøy stod på tapeten i dag, og da er det ekstremt viktig med gode forberedelser for kroppen. Dette innebærer - hvertfall for meg - å gjøre kroppen min klar til å takle mye vekt i riktige bevegelsesmønstre. Det finnes utallige måter å varme opp på, og det finnes mange øvelser å bryne seg på for å forbedre knebøyen sin. Men etter min oppfatning og erfaring, er det noen øvelser som er mer effektive enn andre.

Hoftestrekk (med eller uten strikk)
Dette er en av mine favoritter, som strekker godt på forsiden av låret, og stimulerer hofteleddsbøyerne godt. Press hoften godt frem, stram gjerne rumpa, og strekk overkroppen i motsatt retning av beinet du tøyer - for litt ekstra snacks.
Å være stram i hofteleddsbøyere er en veldig vanlig årsak til krumning i rygg under utførelsen av knebøy, og det kan gjøre det vanskeligere å aktivere rumpa hvis du er stram på forsiden.

Ankel med kettlebell
Denne øvelsen er helt genial for deg med dårlig ankelmobilitet. Ofte er man ikke klar over hvor mye ankelmobilitet faktisk har å si for en god posisjon av hofte og knær under knebøy. Bruk en strikk som vist på bildet, eller bare bruk kettlebellen - det er mer enn nok. Plasser en tung kettlebell på kneet, og press kneet fremover og til siden. Du kan gjerne heve hælen bittelitt i denne øvelsen, for å strekke ekstra godt på leggen.

"Smash" av hofte
Bruk en hard ball, og legg deg på siden av hofta som vist over. Her ligger det ofte mye grums og vondter som ikke skal være der. Hoftestabilisatorene spiller en viktig rolle i kontroll av bevegelsesbanen til knærne, og aktiveringen av rumpe/kjernemuskulatur. Sett derfor av tid til denne! Rull frem og tilbake og opp og ned. Det vil gjøre vondt for de fleste, men løsne opp i mye som kan gi problemer under knebøy.

Pigeonstretch
Dette er i hovedsak en bevegelighetsøvelse som tar på innsiden og utsiden av lår, samt rumpe. Legg beinet i en 90 graders vinkel foran deg, stram magen godt (vær rett i ryggen) og prøv å skyve hofta frem mens du lener deg litt fremover. En av mine favoritter når det kommer til tøying, og å forberede kroppen min på gode hoftebevegelser.

Det var ikke bare mobilitet og knebøy på planen i dag, i og med at jeg ønsket å svette litt ekstra. Når jeg ikke er helt sikker på hva jeg skal gjøre, setter jeg som regel opp EMOMs (each minute on the minute). Da tar jeg et visst antall repetisjoner av en øvelse, og hviler til neste minutt starter. Denne type trening anbefaler jeg på det sterkeste, hvis du er en av de med dårlig tid på trening, eller en av de som tar litt vel lange pauser mellom settene.

Jeg gjorde for eksempel dette i dag:
EMOM 8
Minutt 1: 8 tunge knebøy
Minutt 2: 8 Handstand pushups (strikt og kipping)

Samme drillen kjørte jeg med Toes to bar, cleans, pistols, pullups, good mornings og pushups.


Alt i alt ble det en bra dag på trening i dag, og litt kos med kjæresten mellom settene. Det er utrolig gøy og inspirerende å ha en kjæreste som trener med deg hver dag, og pusher deg til å bli bedre. Både som person og som atlet.


Han tok forresten PR i dag (han tar nye PR løft hver uke..) i Push jerk på 120 kg og Split jerk på 140 kg!. Stadig progresjon på denne karen, og han en stor motivasjon for meg. Ta en titt på instagrammen hans, hvis du lurer på hvordan løftene så ut - @Nicobilla.
Og hvis du ser gjennom videoene hans, kan dere også legge merke til en som skriker og hoier etter hvert løft.. Ingen tvil hvem som er hans største fan!

Håper dere har hatt en strålende dag dere og, og at dere har hatt en aktiv søndag. Enten i skog og mark, eller inne på et senter som meg.. Hehe.

Sjekk ut min instagram Siljemilie for mer inspirasjon og daglige oppdateringer.


  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post5

Workout of the day

TreningPosted by Silje Tønnesen Fri, October 16, 2015 17:30:08


Som dere kanskje har skjønt er Crossfit en veldig stor lidenskap for oss begge. Store deler av hverdagen vår består av trening, og mesteparten tar plass på Crossfit Sandvika. Hver dag er det nye økter å bryne seg på, og nye utfordringer og angripe.

Det er utrolig morsomt og ikke minst spenningsfylt å være en del av et slikt miljø, og denne treningsformen gir definitivt det lille ekstra, som er helt unikt. Det gjenspeiles gjennom alle de fantastiske menneskene vi møter på hver eneste dag på Crossiten.

Uansett.. I dag kjørte vi en økt som de fleste kan gjennomføre, enten skalert (forenkle øvelsene) eller ved bruk av andre midler. Derfor tenkte vi å tipse dere om øvelsene i "Bodyweight Ninja" som økten ble kalt.

I mange av øvelsene vi gjør i Crossfit trengs kun egen kroppsvekt som verktøy, og kan derfor gjøres stort sett overalt. Ofte er kroppen din det eneste du trenger for å få til en skikkelig treningsøkt.

Toes to bar


WODen (workout of the day)

For tid:

100 Hollow Rocks

80 Airsquats (knebøy)

60 Box jumps

40 Toes to bar

20 burpees

10 Muscle ups (kan skaleres til pullups + ringdips, roing i ringer + dips osv)


Hollow rocks: Dette er en mageøvelse som krever god stabilitet av kjernemuskulaturen for å ikke overbelaste korsryggen. Derfor er den også en super øvelse å få inn før styrketrening - som alltid krever en god kjerneaktivering. Målet er å gynge frem og tilbake på ryggraden ved å krumme ryggen og stramme magen. Det hjelper mye å være rett i beina og "pointe" med tærne. Blir denne øvelsen for hard, er det også mulig å skalere ved å lage en mindre vinkel med kroppen, og komme opp til sittende posisjon med beina nedi gulvet, og ned til ryggen igjen.

Airsquats: Knebøy er en øvelse om ikke burde skaleres. Bruk tid på å komme i riktig posisjon, med hofte under knehøyde, og med en rett og fin rygg. Fokuser på å ha tyngden gjennom hælen og presse knærne ut til siden.

Box jumps: Finn en boks/benk med en høyde du mestrer å hoppe opp på med god margin. Deretter tar du sats ved å bøye i knærne og lette fra tærne. Når du har hoppet opp på boksen retter du ut hofta, slik at hele kroppen er utlåst. Gå/hopp deretter ned igjen, og start en ny sats.

Toes to bar: Dette er en øvelse som er veldig krevende, både fysisk og teknisk. Her skal du i prinsippet ta "pullup grep" i stativet og få tærne til å være nær stativet for å utføre en repetisjon. Skalering for denne kan være å bare heve knærne i en hengende posisjon, eller å ligge utstrakt på bakken, holde fast henda over hodet (enten i et stativ eller noe som står fast) og føre tærne til henda.

Burpees
: De fryktede burpees.. Burpees er i hovedsak en sammensetning av pushups, knebøy og spensthopp etter hverandre. Likevel er det ikke sånn at du trenger å ta en pushup for å gjøre en godkjent burpee. Så for å gjøre øvelsen så effektiv som mulig legger du deg ned på magen med brystet nedi. Deretter skyver du opp med armene samtidig som du strammer rumpa (for å unngå mye belastning på korsrygg). Hopp deretter opp til stående - med hælene i bakken- og hopp opp slik at du strekker ut hoften helt.

Muscle ups/ pullups+dips: Dette er en av de mest utfordrende kroppsvektøvelsene som du finner i Crossfit. Derfor velger vi heller å gi tips om den beste skaleringen for denne øvelsen - hvilket er pullups og dips. Både i pullups og dips er skuldrene mye utsatt, og krever derfor god skulderposisjon. I pullups er det viktig å fokusere på å dra skuldrene nedover, før du starter å bøye armene ved albueleddet. Samme gjelder i dips, hvor du trekker skuldrene tilbake før du starter repetisjonen.
Er vanlige pullups og dips for vanskelig, er roing i ringer/med stang og dips på boks gode alternativer. Her gjelder også de samme retningslinjene.

Hollow rocks

Har du ikke tilgang til et pullup stativ eller box/benk, eller rett og slett ikke mestrer disse øvelsene helt enda, går det fint an å finne andre alternativer til disse øvelsene. For eksempel om man kjører spensthopp istedenfor boxjumps, og pushups istedenfor dips/pullups.

Box jumps


Øvelsene som kan gjøres uten utstyr, som Hollow rocks, knebøy og burpees, er også supre å gjøre en egen økt ut av. Du kan lage en sirkel med øvelsene, eller bare kjøre 3 - 5 runder for tid med 10 repetisjoner av hver øvelse. Dette vil garantert øke pulsen, og utgjøre en verdig treningsøkt!
  • Comments(3)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post1