Muskeljentene

Muskeljentene

Om Bloggen

Motiverende, inspirerende blogg for deg som ønsker livsstilsråd om trening og helse.


Spicy laks

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Tue, November 03, 2015 18:24:21

God tirsdagskveld! smiley

Et tips for å få i seg mer fisk er å variere mellom forskjellige måter å lage den på og forskjellige smaker. Fisk er utrolig viktig å spise for å få i seg tilstrekkelig med essensielle fettsyrer som omega- 3. Fisk inneholder også viktige proteiner, vitaminer og mineraler. Mitt favoritt fiskemåltid er ovnsstekt laksefilet med ingefær, hvitløk, chili og soyasaus. Ved siden av varierer jeg mellom villris eller fullkorns ris, og forskjellige typer grønnsaker. Grunnen til at jeg ofte velger villris er fordi den inneholder mer proteiner enn vanlig ris. Den inneholder også antioksidanter, jern og B- vitaminer.

Det du trenger til 1 person er:

- 1 laksefilet

- 1 liten bit ingefær

- 1 hvitløksfedd

- 1 Chili eller litt chilikrydder

- 2 ss soyasaus (den typen med redusert mengde salt)

- 1 dl Villris/fullkornsris

- Valgfrie grønnsaker. Jeg syns det er godt å bruke brokkoli, søtpotet og rødløk.


Kutt opp grønnsaker og legg i ildfast form sammen med laksefileten. Ingefær, hvitløk og chili finhakkes og drysses over laksen. Bruk litt extra virgin olivenolje i bunnen av formen slik at maten ikke skal brenne seg fast. Det er også godt å krydre med urtesalt og pepper. Hell til slutt ca 2 ss soyasaus over laksen og grønnsakene.

Alt unntatt risen stekes i ildfast form i ovn på 200 grader i ca 10- 15 min. Jeg pleier å ta formen ut av ovnen når ingefæren og hvitløken ser gylden ut. Grønnsakene vil bli crispy og litt harde når de stekes så kort som 10- 15 min. Om du foretrekker de helt gjennomstekte kan du steke grønnsakene litt lenger enn fisken. Server gjerne med en liten spiseskje med creme fraiche. Bon appetit!


Ha en fin kveld! smiley

- Natalie  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post40

Tips til kjapp og næringsrik frokost!

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Mon, November 02, 2015 18:52:02
God mandagskveld! smiley

Håper alle har hatt en fin start på uken. I dag vil jeg tipse dere om en kjapp, sunn og god frokost! Denne passer fint for dere som ikke har all verden av tid på morgenen.
Det du trenger er havregryn, soyamelk/mandelmelk og kokosflak/kokosmasse.
Havregryn er en vanlig frokost for mange, men ved å variere litt på smaker vil man ikke gå lei. Min favoritt nå for tiden er havregryn med kokos smak. Jeg bruker soyamelk eller mandelmelk da dette gir en god og søt smak, og da trenger man ikke å tilsette søtningsstoffer. Jeg bruker ca 100 g havregryn, 2 dl soyamelk/mandelmelk og 2 ss kokosmasse. (For de som ønsker å vite det inneholder denne porsjonen ca 540 kcal)Kroppen bruker lang tid på å fordøye havregryn, så den gir deg derfor en høy metthetsfølelse som varer lenge. Havregryn inneholder store mengder fiber og er rik på vitaminer og mineraler som vitamin B1, vitamin E, jern, sink magnesium og flere andre som er gunstige for helsen din. Enjoy!

Natalie smiley  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post37

Fyllesyk?

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Sun, November 01, 2015 11:20:02

Hei og god søndag smiley

Ble det en lang natt med mye alkohol igår? Da bør du begynne å ”reparere” kroppen så fort som mulig. Det som gjør deg fyllesyk er giftstoffer som kroppen skiller ut ved forbrenning av alkohol. Start dagen med å drikke masse vann. Lag deg deretter en banan smoothie!

Jeg bruker ca 3 bananer, litt naturell yoghurt, noen biter ananas, et par isbiter, en god del juice (hvilken som helst type, avhengig av hva slags smaker du liker), et par spiseskjeer kokosmelk og litt proteinpulver med sjokoladesmak. Proteinpulveret bruker jeg mest for smakens skyld, men det kan umulig skade å tilføre den slitne kroppen litt proteiner.


Bananer tilfører kroppen elektrolytter som kort sagt hjelper kroppen å komme i væskebalanse igjen. De inneholder også store mengder kalium som kroppen din har blitt tappet for på grunn av alkoholen. Bruk en god del juice i smoothien slik at du får i deg mye fruktose (sukker) fra frukt som vil gi deg energi. Juicen bidrar også med vitaminer og mineraler.

Et annet råd mot fyllesyke er å komme deg ut i frisk luft! Frisk luft kurerer den ekle følelsen man har etter man har drukket noen enheter for mye. Så om du er fyllesyk; sprett opp å lag en banan smoothie og deretter kom deg ut i frisk luft! Det er min plan nåsmiley Ha en sporty søndag alle sammen!

Natalie

  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post34

Tips mot søtsug

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Thu, October 29, 2015 19:24:51
God torsdagskveld smiley

Mange opplever det de kaller et ”søtsug”. En lyst på noe søtt som for eksempel godteri, sjokolade, kaker, brus osv. Et tips mot dette er tilskudd av krom, som er et sporstoffmineral som finnes naturlig i kroppen vår. Ved kosthold med høyt inntak av blant annet raffinert sukker og hvitt mel kan kroppens nivå av krom bli lavere. Krom hjelper insulin med å transportere blodsukker inn i cellene. Det spiller derfor en rolle i forbrenning av fett og karbohydrater. Krom virker ved at det forsterker virkningen av insulin.

Krom dannes ikke i kroppen av seg selv men må inntas via kosten. Gode kilder til krom er for eksempel nøtter, grovt mel, linser, mandler og aprikos. Mange tar også kromtilskudd for å dempe suget for alkohol, snus og røyk.


Et fysisk søtsug kommer av raske endringer i blodsukkeret. Krom har betydning for blodsukkerreguleringen i kroppen og kan på den måten dempe søtsuget. Noen sier det fungerer, andre sier det motsatte. Den snevre forskningen som er gjort på emnet viser også vidt forskjellige resultater. Forskning viser foreløpig ingen negative bivirkninger av kromtilskudd så det er verdt å prøve om du sliter med søtsug, men husk å følge anbefalt daglig dose. Hvis krom hjelper mot ditt søtsug, kan dette være et tegn på at du får i deg for mye raffinert sukker og hvitt mel. Personlig bruker jeg tilskuddet som heter Bio- Chrom som jeg kjøper i helsekostbutikker. Jeg føler det fungerer, men det er lov å være uenig!

Har dere noen meninger om kromtilskudd?

Natalie  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post30

Orange vitaminbombe

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Wed, October 28, 2015 13:38:14

Hei og god lillelørdagsmiley

I dag tenkte jeg å tipse dere om en fin måte å få i seg 1 av de 5 anbefalte daglige porsjonene med frukt og grønnsaker. Ferskpresset juice har blitt populært i store deler av verden og ”juicing” har blitt en trend. Om "juicing" over lang tid er bra for deg eller ikke er et tema vi kan diskutere senere.

Alt du trenger for å lage en vitaminbombe er en juicemaskin og valgfrie frukt og grønnsaker. I min favoritt juice har jeg kun 3 ingredienser; gulrøtter, appelsiner og ingefær. Jeg bruker 10 gulrøtter, 2 appelsiner og en liten ingefærrot for å få ca en halv liter juice.


Appelsiner inneholder en rekke vitaminer, blant annet store mengder vitamin C. Ingefær inneholder gingeroler som kan bekjempe forkjølelse, betennelser og kvalme. Gulrøtter er proppfulle av betakaroten som omdannes til vitamin A i kroppen. Denne juicen smaker herlig og friskt, og passer bra nå i forkjølelse sesongen. Enjoy!

Natalie

  • Comments(1)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post27

When life gives you lemons

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Tue, October 27, 2015 16:14:00
Hei og god tirsdag! smiley

På søndag ble dere tipset om fem tiltak man kan gjøre for å fremme en sunnere hverdag. Et av tipsene var å drikke vann med sitron. Jeg tenkte det var verdt å nevne hvorfor sitronvann er bra og på hvilken måte (man tror/påstår) det fungerer.

Det anbefales at man drikker det på morgenen før frokost. Personlig drikker jeg sitronvann opptil flere ganger om dagen. Kok opp vann og tilsett litt kaldt vann for at temperaturen skal være drikkbar. Tilsett saften fra en halv sitron og drikk på tom mage.


Her er noen av de positive helseeffektene ved sitronvann:

* Kan fremme vekttap fordi det inneholder en type fiber kalt pektin som bidrar til å dempe sultfølelsen og øke metthetsfølelsen. Sitron har alkaliske/basiske egenskaper og man påstår at det er lettere for individer med et basisk kosthold å gå ned i vekt.

* Styrker immunforsvaret på grunn av et høyt innhold av vitamin C, kalium, kalsium og magnesium.

* Kan bidra til å balansere pH-verdien i kroppen på grunn av sine basiske egenskaper som oppstår når sitron blir fordøyd. Mye usunn mat kan føre til et surt miljø i kroppen vår og sitron kan være med på å gjøre miljøet mer basisk.

* Gir bedre hud på grunn høyt innhold av vitamin C. Etter mine personlige erfaringer burde du drikke sitronvann hver morgen, og etter en uke vil du se en forskjell på huden din.

* Demper oppblåsthet ved å bidra til å rense ut avfallsstoffer i tarmene. Å starte dagen med varmt vann får også tarmene til å ”kickstarte” fordøyelsen. Sitronsaften kan også være med på å trigge leverens galleproduksjon som bidrar til fettforbrenning.

Det å få i seg frukt er uansett gunstig for kroppen og drikker du en del sitronvann bidrar det til at du får i deg dine "5 om dagen". Personlig syns jeg sitronvann er en god erstatning for annen smaksholdig drikke og en god måte å få i seg væske, vitaminer og mineraler. Prøv det!

Natalie
  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post25

En sunn start

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Mon, October 26, 2015 11:48:30

God mandag! smiley

Det å starte uken på en sunn og lett måte har mye å si for motivasjonen videre de kommende dagene. Start mandagen med en sunn frokost, og planlegg at resten av uken skal være like bra. Start også med en treningsøkt og du vil kickstarte motivasjonen! Hvis du setter en bra standard på mandagen vil du føle motivasjon til å holde det gående resten av uken.Jeg pleier å starte uken med en lett og god frokost. Personlig kan jeg føle meg trøtt, oppblåst og ”tung” i kroppen om jeg spiser mye karbohydratrik mat, som for eksempel brød tidlig på morgenen. Derfor fokuserer jeg på å få i meg mye protein og sunt fett i min frokost. Tips til matvarer med høyt proteininnhold eller høyt fettinnhold er egg, avokado, spinat, nøtter, kesam, soyamelk osv.


I dag besto min frokost av speltknekkebrød, avokado, tomat, spinat, egg og proteinshake med soyamelk. Dette var en relativt liten frokost, men proppfull av næringsstoffer. Håper dere får en like sunn og bra start på uken!smiley

Natalie

  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post22

5 tips til en sunnere hverdag

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Sun, October 25, 2015 18:07:02

God søndag! smiley

I morgen er det en ny uke og nye muligheter! Jeg utfordrer dere til å følge disse tipsene i uken som kommer, og da har dere allerede gjort veldig mye på veien mot et sunnere liv. Her er 5 tips til dere som ønsker et sunnere kosthold:

* Drikk vann som tørstedrikk (juice og brus er ofte sukkerbomber). Ha gjerne sitronskiver i vannet. Sitron inneholder blant annet store mengder vitamin C, kalsium og fiber som fører til bedre fordøyelse . Du får også i deg kostfiberet pektin som kan roe sultfølelsen. Dermed kan sitronvann fremme vektnedgang.

* Unngå å tilsette sukker i mat og drikke. For eksempel kan du unngå å tilsette sukker i te, kaffe, havregrøt osv. Om du føler du ”må” ha sukker, bruk heller Stevia, sukrin eller andre søtningsstoffer.

* Bytt ut hvitt brød og hvit pasta med grovt brød/knekkebrød og fullkornspasta. Grove kornprodukter har høyere innhold av fiber, mindre tilsatt sukker og vanligvis lavere kaloriinnhold.

* Følg tallerkenmodellen for å få i deg mer grønnsaker (som jeg har skrevet om tidligere). Grønnsaker har lavt kaloriinnhold og inneholder store mengder vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber.

* Drikk smoothie eller spis frukt som mellommåltid. Yoghurt, proteinbarer og andre ferdiglagde mellommåltider inneholder ofte mye sukker og har et høyt kaloriinnhold. Ta deg heller en smoosj fra Prettysmooth! De er næringsrike og supergode.


For dere som ønsker å gå ned i vekt kan det være spesielt gunstig å følge disse tipsene. Husk at enkle tiltak kan gi stor effekt! Ha en sunn og sporty uke folkens smiley
  • Comments(0)//muskeljentene.prettysmooth.no/#post20
Next »