Muskeljentene

Muskeljentene

Om Bloggen

Motiverende, inspirerende blogg for deg som ønsker livsstilsråd om trening og helse.


Tips mot søtsug

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Thu, October 29, 2015 19:24:51
God torsdagskveld smiley

Mange opplever det de kaller et ”søtsug”. En lyst på noe søtt som for eksempel godteri, sjokolade, kaker, brus osv. Et tips mot dette er tilskudd av krom, som er et sporstoffmineral som finnes naturlig i kroppen vår. Ved kosthold med høyt inntak av blant annet raffinert sukker og hvitt mel kan kroppens nivå av krom bli lavere. Krom hjelper insulin med å transportere blodsukker inn i cellene. Det spiller derfor en rolle i forbrenning av fett og karbohydrater. Krom virker ved at det forsterker virkningen av insulin.

Krom dannes ikke i kroppen av seg selv men må inntas via kosten. Gode kilder til krom er for eksempel nøtter, grovt mel, linser, mandler og aprikos. Mange tar også kromtilskudd for å dempe suget for alkohol, snus og røyk.


Et fysisk søtsug kommer av raske endringer i blodsukkeret. Krom har betydning for blodsukkerreguleringen i kroppen og kan på den måten dempe søtsuget. Noen sier det fungerer, andre sier det motsatte. Den snevre forskningen som er gjort på emnet viser også vidt forskjellige resultater. Forskning viser foreløpig ingen negative bivirkninger av kromtilskudd så det er verdt å prøve om du sliter med søtsug, men husk å følge anbefalt daglig dose. Hvis krom hjelper mot ditt søtsug, kan dette være et tegn på at du får i deg for mye raffinert sukker og hvitt mel. Personlig bruker jeg tilskuddet som heter Bio- Chrom som jeg kjøper i helsekostbutikker. Jeg føler det fungerer, men det er lov å være uenig!

Har dere noen meninger om kromtilskudd?

Natalie  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.