Muskeljentene

Muskeljentene

Om Bloggen

Motiverende, inspirerende blogg for deg som ønsker livsstilsråd om trening og helse.


Spicy laks

HelsePosted by Natalie Enåsen Alvarstein Tue, November 03, 2015 18:24:21

God tirsdagskveld! smiley

Et tips for å få i seg mer fisk er å variere mellom forskjellige måter å lage den på og forskjellige smaker. Fisk er utrolig viktig å spise for å få i seg tilstrekkelig med essensielle fettsyrer som omega- 3. Fisk inneholder også viktige proteiner, vitaminer og mineraler. Mitt favoritt fiskemåltid er ovnsstekt laksefilet med ingefær, hvitløk, chili og soyasaus. Ved siden av varierer jeg mellom villris eller fullkorns ris, og forskjellige typer grønnsaker. Grunnen til at jeg ofte velger villris er fordi den inneholder mer proteiner enn vanlig ris. Den inneholder også antioksidanter, jern og B- vitaminer.

Det du trenger til 1 person er:

- 1 laksefilet

- 1 liten bit ingefær

- 1 hvitløksfedd

- 1 Chili eller litt chilikrydder

- 2 ss soyasaus (den typen med redusert mengde salt)

- 1 dl Villris/fullkornsris

- Valgfrie grønnsaker. Jeg syns det er godt å bruke brokkoli, søtpotet og rødløk.


Kutt opp grønnsaker og legg i ildfast form sammen med laksefileten. Ingefær, hvitløk og chili finhakkes og drysses over laksen. Bruk litt extra virgin olivenolje i bunnen av formen slik at maten ikke skal brenne seg fast. Det er også godt å krydre med urtesalt og pepper. Hell til slutt ca 2 ss soyasaus over laksen og grønnsakene.

Alt unntatt risen stekes i ildfast form i ovn på 200 grader i ca 10- 15 min. Jeg pleier å ta formen ut av ovnen når ingefæren og hvitløken ser gylden ut. Grønnsakene vil bli crispy og litt harde når de stekes så kort som 10- 15 min. Om du foretrekker de helt gjennomstekte kan du steke grønnsakene litt lenger enn fisken. Server gjerne med en liten spiseskje med creme fraiche. Bon appetit!


Ha en fin kveld! smiley

- Natalie  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.